Projekt KulTERRA koji se upravo provodi, jedan je od 10 najuspješnijih EU projekata u Hrvatskoj!

Dakako, veliko je to priznanje za našu Općinu koja je vodeći partner ovog projekta uz još 11 partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora, osiguravajući time dugotrajnu održivost povezivanjem lokalne zajednice sa privatnim sektorom te politikama javne uprave, na lokalnoj i regionalnoj razini.

U nastavku donosimo dio objavljenog članka:

Zaštita kulturne i prirodne baštine

S Hermanovim argumentom o važnosti kvalitete projektnog prijedloga slaže se i Igor Macan, voditelj razvojnih programa Općine Svetvinčenat, u kojoj se trenutačno provodi jedan od najvrednijih projekata u Istarskoj županiji. Naime, ukupna vrijednost projekta KulTERRA jest gotovo 24 milijuna kuna, a taj je iznos gotovo tri puta veći od prosječnog godišnjeg proračuna te male istarske općine.

– Ključ uspjeha našeg projekta jest bezrezervna vjera u njegovu kvalitetu i činjenica da je pomno osmišljen s ciljem da bude financijski samoodrživ – kaže Macan te ističe da je aspekt financijske samoodrživosti pridonio kvaliteti projektnog prijedloga pri njegovoj evaluaciji.

U sklopu projekta predviđena je rekonstrukcija dvaju srednjovjekovnih dvoraca Morosini-Grimani te Petrapilosa, kao i njihovih unutarnjih prostorija koje će biti opremljene dodatnim sadržajem. Nova turistička ponuda prilagođena je svim uzrastima. Za najmlađe posjetitelje predviđene su posebno osmišljene “renesansne” slikovnice, mladi će se moći zabaviti u popularnom Room Escapeu, dok će nove prostorije “kaštela” svim posjetiteljima omogućiti održavanje konferencija, manifestacija i vjenčanja.

– Europski projekti nisu nikakav bauk, nego samo jedan od mogućih načina financiranja – kaže Igor Macan te dodaje da nema razloga za brigu ako se poštuju sve nacionalne i europske zakonske regulative.”

Cjelokupan članak možete pročitati na:
https://euractiv.jutarnji.hr/HRiEU/kohezijskifondovi/cekale-su-nas-milijarde-evo-sto-smo-napravili-do-sad-odabir-10-najuspjesnijih-eu-projekata-u-hrvatskoj/7797372/

Više o projektu KulTERRA možete pročitati na:
https://svetvincenat.hr/kulterra/ ili https://www.istriancastles.com/kulterra