Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa.

MPC utemeljen je na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat te je zamišljen kao vrsta partnerstva između lokalne uprave (Općina Svetvinčenat) koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta; umjetničke organizacije ZPA koja osigurava programski sadržaj.
MPC kao osnovne pojmove kroz koje obuhvaća svoje djelovanje koristi Edukaciju, Prezentaciju, Kreaciju. Ovi pojmovi također su nazivi modula kroz koje MPC kreira svoje programe; organizaciju rezidencijalnih boravaka umjetnika te razvojnu podršku projekata, produkciju projekata u suradnji s međunarodnim partnerima, umjetničkim organizacijama i sličnim rezidencijalnim centrima, edukativne radionice za različite dobne skupine, amatere i profesionalce.

Vizija Mediteranskog plesnog centra u budućnosti je izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem, koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

Mediteranski plesni centar svojim će akcijama i raznovrsnim programskim sadržajem težiti očuvanju i promociji plesne umjetnosti i kulture, a time poticati međukulturalni dijalog i suradnju u duhu otvorenosti i nekomercijalne kulturne razmjene.

__________________________________________________________

PRIJAVA PROGRAMA/KORIŠTENJE PROSTORA

Sve zainteresirane fizičke i pravne osobe imaju pravo podnošenja prijave za organizaciju vlastitih programa iz područja kulture i umjetnosti u Prostoru. Za prijavu programa potrebno je ispuniti „Obrazac prijave programa u MPC-u“ minimalno 30 dana prije željenog datuma korištenja te ga poslati putem e-maila na adresu info@mediteranskiplesnicentar.hr . Po zaprimanju prijave zainteresirani Korisnici dobiti će odgovor u roku 8 dana vezano uz dostupnost termina te uvjete korištenja prostora za specifičan program.

Obrazac prijave programa u MPC-u

Pravilnik MPC

 

Više o Mediteranskom plesnom centru te Festivalu plesa i neverbalnog kazališta koji se već tradicionalno održava u mjesecu srpnju u Svetvinčentu, potražite ovdje.

Festival plesa i neverbalnog kazališta