Povodom otvorenja nove razvojne faze centra, Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu će ugostiti lokalne umjetnike, već dobro poznate i priznate u Europi i šire – Robertu Milevoj i Matiju Ferlina koji će 4. ožujka, u 19,00 sati, zajedno s umjetnicom Zrinkom Užbinec izvesti predstavu ‘U očima’.

U OČIMA zajednički je plesni projekt izvođačica i koreografkinja Roberte Milevoj i Zrinke Užbinec, koji polazišnu točku scenskog istraživanja pronalazi u ideji uzajamnog promatranja kao centralnog scenskog i koreografskog odnosa.

Krećući od pretpostavke da međusobno izložena tijela u sebi nose slojeve plesnog materijala uvjetovane poviješću i tragovima svih prijašnjih izvođenja i koreografskih rješenja, tijekom procesa, repetitivnog izvođenja i međusobnog promatranja, izvođačice razvijaju plesni materijal iskustvom onog plesa koji, nakon završenog procesa, postaje promijenjen, a opet prekriven individualnim habitusima obje izvođačice. U tako pročišćenom plesnom materijalu pronalaze uzajamnu podršku, koreografsku inspiraciju i kazališno iskustvo zajedništva (ili samoće).
U suradnji s umjetnicima Matijom Ferlinom i Bojanom Gagićem kreiraju plesnu izvedbu koja se oslanja na preoblikovanje prostora susreta i uspostavljanja plesnog dijaloga. Transformacijom pokreta i zvuka nastaje specifična atmosfera u kojoj plesni duet postaje posveta onoj drugoj i drugima koji svjedoče njihovu susretu.

AUTORSKI TIM PREDSTAVE:
Roberta Milevoj, Zrinka Užbinec, Matija Ferlin, Bojan Gagić
KOREOGRAFIJA: Roberta Milevoj, Zrinka Užbinec, Matija Ferlin IZVEDBA: Roberta Milevoj, Zrinka Užbinec OBLIKOVANJE ZVUKA I SVJETLA: Bojan Gagić
Grafički dizajn: Lana Grahek
Fotografije: Damir Žižić
Prijevod: Ana Uglešić

PRODUKCIJA:

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu — Kultura promjene — Teatar &TD u sklopu međunarodnog projekta apap — Performing Europe koji podupire Europska komisija — Kultura 2007–2013, Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport
U OČIMA

S obzirom na ograničen broj mjesta, svoj dolazak potrebno je najaviti na 098 193 92 87 (Goranka). Ulaz je slobodan i ne naplaćuje se.

Vidimo se u Savičenti