OSNOVNA ŠKOLA SVETVINČENAT poziva sve zainteresirane mještane, učenike i njihove roditelje na

PROJEKTNI DAN „Z sela u selo popriko“

Ove smo školske godine započeli s projektom „Z sela u selo – popriko“. Projekt je to kojim dugoročno želimo provoditi aktivnosti kojima bismo motivirali učenike za proučavanje okoliša u kojem stanuju  te za samostalno istraživanje nakon usvajanja osnova istraživačkoga rada. Dosad smo prikupili već mnogo zanimljivih podataka, svjedočanstava i doživljaja iz kojih su nastala zanimljiva djela.

Budući da je jedan od ciljeva našeg projekta i uklanjanje prostorne barijere, problema opasnih prometnica povezivanjem „neprometnim“ pravcima – starim putevima (pješačenje i bicikli, ali i željeznica prema većim udaljenijim središtima) te stvaralačka intervencija u prostoru, odlučili smo se za prezentaciju radova i postav izložbe u prostoru čekaonice željezničke postaje Savičenta. To je prostor koji je, nažalost, prilično zapušten, a koriste ga mnogi. Željeli smo stoga u projekt uključiti širu lokalnu zajednicu te u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Općinom Svetvinčenat „osvježiti“ prostor.

Pridružite nam se u projektnom danu škole 26. svibnja 2017. godine!

Klasične nastave tog dana neće biti, učenike i roditelje će školski autobus po selima pokupiti prema sljedećem redu vožnje:

Prva tura:
Savičenta 15,20 – Foli 15,30 – Bričanci 15,33 – Krase 15,38 – Smoljanci 15,42 – Rapanji 15,45 – Kranjčići 15,48 – Savičenta 15,55 – Štokovci 16,05

Druga tura:
Bijažići 16,07 – Bibići 16,11 – Kersani 16,13 – Pusti 16,20 – Pajkovići 16,21 – Bokordići 16,24 – Štokovci 16,26

Druženje započinjemo pješačenjem od Štokovci (16.30 sati) do stanice Savičenta u Kranjčićima gdje ćemo otvoriti izložbu učeničkih radova (19 sati). Na putu od Štokovci do Kranjčića zaustavljat ćemo se nekoliko puta na interaktivnim punktovima. Autobus će u 20,00 sati iz Kranjčići krenuti u razvoz po selima.

Preporučujemo udobnu odjeću (duge hlače) i obuću, zaštitu od sunca (kapu) i bočicu vode. Učenici će na pješačenju dobiti školsku marendu: sendvič i bočicu vode.

Povežimo se, družimo se – uz ljepotu krajolika i kreativnost naše djece!

 

Voditeljica projekta:                                                                                         Ravnateljica:

Mirjana Doblanović Pekica                                                                              Ana Radolović