Zaklada Istra poziva udruge, ustanove i mjesne odbore da prijave male projekte koji će doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici na Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Mali projekt se može provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:

  1. Razvoj lokalne zajednice
  2. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

Važno je da je sjedište prijavitelja registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina:  Buje – Buie, Labin, Pazin, Poreč – Parenzo, Rovinj – Rovigno, Vodnjan – Dignano, Novigrad-Cittanova, Funtana – Fontane, Lanišće, Ližnjan – Lisignano, Marčana, Medulin, Svetvinčenat, Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Vižinada – Visinada, Vrsar – Orsera, Tinjan, Barban.

 

Rok za prijavu na natječaj je 12.06.2023. godine do 14:00 sati, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

 

Ukupan fond sredstava iznosi 30.000,00 eura (226.035,00kn) a prijavitelj za svoj projekt može ostvariti i 100% financiranje do 3.500,00 eura (26.370,75kn). Svi prijavljeni projekti moraju se provoditi u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina u maksimalnom trajanju do 5 mjeseci u razdoblju od 01.08.2023. do 31.12.2023. godine. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

 

Mali projekti iz 2022. godine okupili su preko 35.000 djece, mladih, osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom koji su sudjelovali u provedbi raznolikih aktivnosti poput: branja maslina po starinski, učenja o procesu prerade maslinovog ulja u uljari, postavljanja stolova za društvene igre na otvorenom, učenja pravilnog pružanja prve pomoći,  kreativnih radionica vrtlarstva, oslikavanja murala s morskim motivima, rasprave na temu poticanja dijaloga o važnosti zajednice u razvoju pojedinca i važnosti društvenog života za psihološko zdravlje djece i odraslih,  akcije čišćenje sportskog terena, snimanja zvučnih knjiga za potrebe slijepih i drugih osoba s poteškoćama u čitanju, postavljanja hotela za kukce i još mnogih drugih aktivnosti. U provedbu istih uključilo se 419 volontera sa 1192 odrađenih volonterskih sati.

Pokrenite svoju zajednicu i vi, okupite volontere i kreirajte aktivnosti koje će obilježiti 2023. godinu!

 

Sredstva za provedbu Natječaja osigurali su gradovi i općine članovi Fonda gradova i općina: Buje-Buie, Labin, Novigrad-Cittanova, Pazin, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno, Vodnjan-Dignano, Funtana – Fontane, Lanišće, Ližnjan-Lisignano, Marčana, Medulin, Svetvinčenat, Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Vižinada – Visinada, Vrsar–Orsera, Tinjan, Barban.

 

Zaklada Istra – Fondazione Istria