Novu je pedagošku godinu Dječji vrtić „Balončić“  dočekao brojniji za dvadesetak djece. Zahvaljujući uređenju dodatnih prostorija upisana je još jedna odgojna skupina koja je u ponedjeljak 11.09. započela sa radom.

S obzirom da je na natječaj za upis djece u novu pedagošku godinu koji je bio objavljen krajem svibnja bilo prijavljeno dvadesetak djece više nego prethodne godine, ukazala se potreba za otvaranjem dodatne vrtićke skupine.

U nekorištenom dijelu prostora u sklopu Doma Zdravlja, otvoren je novo opremljeni prostor u kojemu je s radom započela još jedna odgojna skupina.

U adaptaciju, uređenje i opremanje prostora Općina Svetvinčenat je uložila 125 tisuća kuna, a ovim ulaganjem riješen je problem nedostatnog kapaciteta Dječjeg vrtića „Balončić“.

Otvaranjem dodatne vrtićke skupine trajno se riješio problem nedovoljnog kapaciteta vrtića, ne samo za djecu iz područja Općine Svetvinčenat već i za djecu iz područja Općine Žminj. Zahvaljujući ovom ulaganju predškolska vrtićka skupina „Tigrići“ uživati će u novouređenim i novoopremljenim prostorijama.

Uređenje dodatne prostorije je samo početak projekata vezanih uz Dječji vrtić „Balončić“ koji će se provoditi ove jeseni.

Općina Svetvinčenat u veljači je prijavila energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića “Balončić”, prijava je prošla sve faze evaluacije te je odobreno 131 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove vrtića.

Također, projekt „Eko park predškolske ustanove Balončić“ odabaran je kao jedan od šesnaest pobjedničkih ideja u okviru INA-inog natječaja „Zeleni pojas“ koji će se provoditi u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 21.777,00 kuna te pomoć Ininog Kluba volontera. Svrha projekta je urediti dječji park koji se nalazi u dvorištu PU Balončić. Oba projekta sa realizacijom kreću ove jeseni.