Pravo na potporu za novorođeno dijete može ostvariti jedan od roditelja koji ima prebivalište na području Općine Svetvinčenat, uz uvjet da u trenutku rođenja djeteta oba roditelja imaju prebivalište na području Općine Svetvinčenat.

 

Pravo na gore navedenu potporu roditelj može ostvariti do navršenih 6 mjeseci djetetova života.

 

Potpora roditeljima za novorođeno dijete u  2021. godini iznosi 2.000,00 kuna za prvo novorođeno dijete, te 2.500,00 kuna za svako sljedeće novorođeno dijete.

 

Općina Svetvinčenat pristupila je sustavu e-Novorođenče kako bi svojim građanima olakšala prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani, stoga će od 25. ožujka ta mogućnost biti dostupna građanima.

 

Kroz uslugu e-Novorođenče roditelji mogu predati zahtjev za potporu za novorođeno dijete iz udobnosti svog doma uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica.

 

Ukoliko roditelji nisu prijavljeni u sustav e-Građani, mogu i dalje osobno predati Zahtjev za potporu roditeljima za novorođeno dijete u Općinu Svetvinčenat, Svetvinčenat 47, 5242 Svetvinčenat, jedinstveni upravni odjel. Uz isti je potrebno priložiti sljedeće:

 

Zahtjev (preuzmite obrazac)

– kopije osobnih iskaznica oba roditelja;

– rodni list djeteta;

– kopiju tekućeg računa podnositelja zahtjeva;

– Potvrdu prijave prebivališta za dijete,

prema potrebi i ostale dokaze.