U ponedjeljak 04.03. održan je sastanak HGK – Županijske komore Pula, Općine Svetvinčenat te poduzetnika općine Svetvinčenat. Radnom sastanku, čiji cilj je bio upoznavanje malih poduzetnika s radom i načinima na koje im Županijska komora Pula može pomoći u realizaciji njihovih projekata, prisustvovali su predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, Ticiana Trošt Kožljan viša stručna suradnica HGK – Županijske komore Pula, Dalibor Macan načelnik Općine Svetvinčenat sa suradnicama, te poduzetnici s područja općine Svetvinčenat.

Predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić osvrnula se na uspješan rad Općine Svetvinčenat i predstavila niz aktivnosti koje provodi HGK – ŽK Pula. Veliku ulogu u radu Županijske komore imaju Strukovne grupe kao oblik organiziranog i udruženog  djelovanja poduzetnika, u cilju promicanja i zaštite zajedničkih interesa, unaprjeđenja suradnje, rješavanja problematike te rada na zajedničkim projektima uz potporu HGK, istaknula je Jaklin Majetić. ŽK Pula uključena je i proces izrade razvojnih dokumenta kroz dostavljanje informacija iz baze podataka te druge oblike podrške.

Sudionici sastanka informirani su kako je otvoren natječaj kojim se mikro, malim i srednjim poduzećima osiguravaju bespovratna sredstva za povećanje vidljivosti i prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga, čijim programom se financira ishođenje znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

Viša stručna suradnica HGK – ŽK Pula Ticiana Trošt Kožljan objasnila je način funkcioniranja Digitalne komore te kako će njezina implementacija ubrzati komunikaciju u  odnosima s članicama, te kako će se digitalizirati izdavanje dokumenata za javne ovlasti što će omogućiti aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika.

Načelnik Općine Svetvinčenat Dalibor Macan istaknuo je kako Županijska komora Pula pruža veliku podršku Općini te se zahvalio na kvalitetnoj suradnji i pružanju preciznih, pravovremenih i kvalitetnih podataka. Istaknuo je kako je ovako kvalitetna suradnja, između Hrvatske gospodarske komore, javnih institucija te malih obrtnika i poduzetnika nužna za poticanje gospodarstva na mikrolokacijama poput općina.

Na sastanku su svoje projekte i djelatnosti predstavili mali poduzetnici Svetvinčenat koje se bave turističkim djelatnostima te općinska turistička agencija čija uloga je osim pružanja turističkih usluga umrežavanje dionika u turizmu općine Svetvinčenat.