U petak je Općina Svetvinčenat sudjelovala na završnoj ceremoniji natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji Start-Up udruge, održanoj na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli.

Projekt Start-Up udruge „Istrian Tourism Competition (ITC)“ predstavlja jedinstveno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (case-ova) poduzeća i JLRS (gradova i općina) iz područja turizma u regiji JI Europe, a Općina Svetvinčenat je ovo treće izdanje natjecanja podržala već drugu godinu zaredom.

Nakon mjesec dana, unutar kojih su timovi rješavali poslovne slučajeve, predstavnici partnera – gradova i poduzeća proglasili su pobjednike te im uručili nagrade. Na treće izdanje prijavio se rekordan broj natjecatelja s fakulteta iz Zagreba, Pule, Osijeka, Rijeke, Zadra i dr.

Prvonagrađeni tim za poslovni slučaj „Razvoj novih/unaprjeđenje postojećih turističkih sadržaja u Svetvinčentu“, u konkurenciji od 12 rješenja, bio je tim M&J marketingland (Mateja David, Jelena Tenčić) koji je nagrađen iznosom od 2.500,00 kn. Drugo mjesto osvojio je Team Žufić (Toni Žufić, Vedrana Žufić), dok je treće mjesto osvojio tim Alfa i Omega (Paula Klunić, Arijana Orlić).

Budući da su sva 3 projekta bila odlična, teško se bilo odlučiti za pobjednički tim, no u konačnici je prevladala najbolje razrađena ideja čiju realizaciju uskoro i očekujemo.

ITC2016