Kroz kreativne plesne radionice polaznici će se imati priliku upoznati s kreativnim izražavanjem kroz pokret i ples. Upoznavati ćemo se s metodama plesne improvizacije koja kod svakog polaznika potiče njegov autentični plesni izričaj. Na radionici ćemo se kroz zabavne i maštovite igre baviti i osnovnim plesnim izražajnim sredstvima kao što su ritam, tempo, dinamika, eforti, prostorna orijentacija i imaginacija. Radionica je multimedijalnog karaktera i dio profesionalnog plesnog projekta „Trip“ autorica Ive Korenčić i Andreje Široki. Uz istraživačko-kreativni proces u dvorani, boravit ćemo i na lokacijama u prirodi snimajući video materijale koji će se kasnije koristiti kao dio projekta „Trip“, a čiju ćemo izvedbu moći vidjeti na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu.

Voditeljice: Andreja Široki i Iva Korenčić, plesne umjetnice i pedagoginje
Za koga: Radionice su namijenjene djeci od 7 do 12 godina
Kada: Svibanj – 16.5., 17.5., 10:00 – 12:30h
Lipanj – 26.6., 27.6., 28.6., 10:00 – 12:30h
*te u srpnju prema naknadnom dogovoru
Gdje: Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Kontakt: Petra Glad, producentica, 098663764, petra@svetvincenatfestival.com

O voditeljicama:
Andreja Široki
– koreografkinja, plesačica, pedagoginja holističkog plesa i pokreta, učiteljica i praktičarka Theta iscjeljivanja.
Završila je Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu. Ostvarila je niz plesnih i kazališnih projekata; kao plesačica, performerica te suradnica za pokret. Bila je dugogodišnja plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla. Surađivala je s nizom domaćih i inozemnih koreografa, režisera i plesnih pedagoga. Nakon samostalnih projekata; sola Mojih 5 minuta slave i plesne instalacije U potrazi za izgubljenim vremenom, 2008. je realizirala svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom Kartografija, u Gliptoteci HAZU. Nakon Kartografije uslijedili su radovi Težišta, Metar 70 i nešto, trilogija Random House te Oda. 2010. se počinje baviti Theta iscjeljivanjem i holističkom pedagogijom gdje započinje s plesnom terapijom kombinirajući Theta iscjeljivanje, ples i pokret u svrhu širenje svjesnosti o tijelu, emocijama i cjelokupnom biću. Osnivačica je Centra za ples i umjetničko istraživanje.
www.andrejasiroki.com

Iva Korenčić (1986.) autorica je na području multimedije, koristeći fotografiju, video i ples kao okosnicu svog rada. Studirala je ples na SEADu – salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji, a tijekom studija kreira vlastiti autorski rad na području performativno-instalativnih praksi: ‘W.R.R.’, ‘Cocoonox’ i ‘E.g.g.arment’. 2008. godine pridružuje se Sodabergovom umjetničkom timu te surađuje na radovima ‘Arijadna na Naxosu’, ‘The Book 2008’, ‘The Store’, ‘Forenzika i fuga za fascikl’, ‘Simple Life’ te ‘Endless love transport/ Nothing’. Rad ‘The Store’ 2010. godine nominiran je za T-HT nagradu MSU. 2010. godine pridružuje se O.N.E. umjetničkoj organizaciji te u koautorskoj suradnji s Martinom Nevistić nastaju multimedijski projekti ‘Silver’, ‘Blu’, ‘Evolucija/Revolucija’ i ‘Black’; surađuje i sa Andrejom Široki i Centrom za ples i umjetničko istraživanje s kojima realizira predstavu ‘Metar 70 i nešto’ i video instalaciju ‘Oda’. Njen fotografski rad nagrađivan je i objavljivan u raznim časopisima i knjigama, a realizirala je više grupnih te jednu samostalnu izložbu (‘Bodily’). Njen rad je u fotografskoj kolekciji Muzeja za umjetnost i obrt. Autorica je 4 kratka eksperimentalna filma (‘Cleaning’, ‘Triptih o prostoru’). Završila je BA studij snimanja i fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

IMG_0099