Prošle srijede navečer Savičentom su odzvanjali zvuci klapske pjesme. Općina Svetvinčenat je svojim mještanima i gostima poklonila koncert muške klape Contra iz Splita i ženske klape Teranke iz Pule koji se održao u crkvi Navještenja Marijina u središtu Savičente. U ugodnu klapsku večer uveli su nas dečki iz mlade klape Contra, koju čine iskusni glazbenici koji su dugi niz godina djelovali u raznim renomiranim klapama, izvevši a capella dalmatinsku kolendu  „Dobra večer Bog da“.

Zatim su uz pratnju na gitari i klaviru  izveli niz popularnih klapskih hitova: „Lipoto moja“, „Oprosti mi jube“, „Dok nas vrime ne iscidi“, „Od zipke do križa“, „Jedna rič“, „Ne more mi bit“ te obrade pjesama“Lipa moja“ i „Moja posljednja i prva ljubavi“.  Na licima prisutnih se već nakon prvih par pjesama klape Contra moglo vidjeti da su svi zaboravili na hladnoću u crkvi i prepustili se klapskim zvucima.

Publika nije skrivala oduševljenje i svaku je pjesmu nagradila dugim pljeskom. Središnje minute koncerta ispunili su glasovi ženske klape Teranke iz Pule. Klapa djeluje pod Puhačkim orkestrom grada Pule, te je već dobro poznata istarskoj publici, a u Savičenti su se predstavile s  klapskim skladbama „Ne biž  suzi“, „Ne pitam ti biser, zlato“ i „U zemlju latinsku“, obradama popularnih pjesama „Moja jube“, „Sanjaj me“ i „Molitva za tebe“ te božićnim pjesmama „White Christmas“, „Tri kralja jahahu“ i dalmatinskom kolendom „Na parvi dan godišća“. Teranke su svojim uigranim izvedbama digle publiku na noge te su pozvane na bis za koji su odabrale obradu popularne pjesme „Čuješ li me, jel ti drago“.

U nastavku koncerta, klapa Contra izvela je „Oče naš“ Lj. Stipišića Delmate, zatim obrade popularnih pjesama „Moj lipi anđele“, „Kad jednom ovom zafalim se tilu“, „Tamo da putujem“, „Tvoja zemlja“, popularni hit „Vilo moja“ te svoju prvu autorsku pjesmu „Srićo moja“ za koju tekst potpisuje Ružana Kovač, a glazbu Mislav Biočina, član i jedan od osnivača klape Contra. Za sam kraj otpjevali su popularni hit Olivera Dragojevića „Bijeli Božić“. S obzirom da publika nije odustajala od pljeskanja, za sam kraj koncerta Teranke i Contra zajedno su otpjevali „Svim na zemlji“ i „U to vrijeme godišta“, a pjesmi se pridružila i publika.

Bilo je to ugodno klapsko, dvosatno druženje uz pjesmu, nježne zvukove muških i ženskih glasova uz vrhunske izvedbe ovih dviju klapa. U crkvi se , unatoč hladnom zraku, mogla osjetiti topla, vesela  blagdanska atmosfera. Zasigurno je ovaj koncert bio jedan predivan poklon svim ljubiteljima klapske pjesme koji su se te večeri okupili u Savičenti.

teranke i contra