Višednevna fešta Ivanja Turističke zajednice i Općine Svetvinčenat u povodu Dana općine, ove godine počinje već u četvrtak, 23. lipnja, u 17:30 sati predstavljanjem knjige „Svetvinčenat“, mons. Ivana Milovana u župnom uredu u Svetvinčentu. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Svetvinčenat održat će se u 18:30 sati u kaštelu Morosini Grimani kada će se i dodijeliti Općinska priznanja ovogodišnjim laureatima, a od 21:30 sati uslijedit će koncert klape Contra i klape Motovun. Posjetitelje očekuje i Gastro kutak sa domaćim delicijama, pršutom i sirom, kvalitetnim vinima, maslinovim uljem i tartufima.

Program u petak počinje turnirom u briškuli koji će se održati u Društvenom domu u Pusti, od 20:30 sati. Večernji program na Placi u Svetvinčentu kreće od 21 sat koncertom grupe Karma i Lighthouse bandom.

U subotu, 25. lipnja, u 12:00 sati u Žlinji ispod kaštela počinje turnir u pljočkanju, dok će se od 15:00 sati na nogometnom igralištu održati 10. memorijalni turnir „Vedran Macan“ na kojem će nastupati momčadi uzrasta U-11 i U-13. Rekreativna biciklijada starta u 17:00 sati s Place u Svetvinčentu, a večernji program na Placi nastavlja se velikim koncertom Dražena Zečića i Proleteri bandom. Ulaz je besplatan za večernje programe, sva tri dana.

U Žlinji, ispod kaštela, od četvrtka do subote će se nalaziti zabavni park za djecu, dok će u kaštelu Morosini-Grimani u petak od 17 sati Povijesna udruga Kaštel oživjeti srednji vijek. Posjetitelji će se moći okušati u vještinama streličarstva, a najmlađi isprobati srednjovjekovnu gondolu. U subotu popodne, od 17 sati u kaštelu će se nalaziti “Srednjovjekovni park”, a uz to udruga organizira i kids day, odnosno radionice prilagođene djeci, dok će navečer izvesti fire show.

U utorak, 21. lipnja, s početkom u 21 sat, za sve ljubitelje nogometa, organiziran je prijenos utakmice Hrvatska-Španjolska, na velikom platnu u kaštelu.

Dan Općine obilježit će se i virtualno, jer će od subote, za sve posjetitelje Svetvinčenta i one koji se spremaju posjetiti, na web stranici Turističke zajednice Svetvinčenat, biti dostupna besplatna Android aplikacija „Svetvinčenat adventure“, koja posjetitelje na jedinstven način uvodi u ovaj kraj i upotpunjuje doživljaj Svetvinčenta.

Vidimo se u Savičenti!

crkva motiv