Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva sve udruge s područja Istarske županije, njihove članove i članice te ostale organizacije civilnog društva i zainteresirane za civilni sektor te one koji razmišljanju pokrenuti udrugu i aktivirati se u društvu kroz djelovanje udruge da sudjeluju na Info danima za udruge u Istri 2018.

Kao i svake godine Info dani organiziraju se kako bi se udruge i druge organizacije civilnog društva upoznale s aktualnim događanjima u civilnom sektoru te će obuhvatiti niz tema.
Predstavnici Ministarstava i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavit će aktualne natječaje iz ESF-a, ali i drugih programa, kao i one u najavi.
Jedan će dan biti posvećen uvjetima i zakonskim obvezama kod prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći koje će predstaviti Ured državne uprave, dok će nekoliko udruga predstaviti svoja iskustva i primjere dobre prakse.
Važno je istaknuti i predavanje predstavnika Porezne uprave koje će biti usmjereno poreznom statusu udruga, s posebnim naglaskom na obavljanje gospodarske djelatnosti, a čemu će prethoditi predavanje namijenjeno svima koji se dvoume između osnivanja udruge i tvrtke.

U prilogu se nalazi detaljni program Info dana za udruge u Istri 2018.

Program Info dani 2018 detalji