Ovog vikenda u Savičenti će se održati 12. Fešta od rožic na kojoj će se okupiti 20-ak izlagača cvijeća iz cijele Hrvatske. Trodnevna fešta na placi, koja počinje u petak u 13 sati, a traje sve do nedjelje, bit će popraćena likovnim, keramičkim i žonglerskim radionicama za djecu i odrasle, u Loži će biti izloženi likovni radovi učenika OŠ Svetvinčenat, Povijesna udruga Kaštel prirediti će viteški turnir i radionicu streličarstva, a u Kaštelu možete odigrati Bijeg iz kaštela po promo cijeni. Osim cvijeća, nudit će se prirodni proizvodi i kozmetika te uporabni predmeti od drva.

Na svečanosti otvorenja u petak nastupit će polaznici DV-a Balončić te osnovnih škola Svetvinčenat i Juršići. Istog dana u 15 sati profesor likovne kulture Igor Grgurević demonstrirat će rad na lončarskom kolu, u 16 sati počinje hula hop i žonglerska radionica za djecu te cvjetni body painting u kaštelu, dok je u 18 sati na rasporedu proljetno-cvjetni performans opatijske skupine Red rays.

Radionica streličarstva održava se u subotu od 10 do 19 sati, a umjetničke radionice počinju u popodnevnim satima: u 16 sati Eda Mirković u Loži će poučiti djecu o dekupaž tehnici, dok u 17 počinje radionica za odrasle: izrada cvijeća u renkalik gomma crepla tehnici uz vodstvo Milene Predan. U 18 sati starta viteški turnir. U nedjelju će u 12.30 sati nastupiti solisti riječkog Kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak, a u 17 solisti studija Maratona iz Rijeke.