REPUBLIKA HRVATSKA

OPĆINA SVETVINČENAT

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO

OPĆINE SVETVINČENAT

 

 

OBAVIJEST

 

Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Državnog izbornog povjerenstva, kao i u skladu sa tehničkim, prostornim i drugim mogućnostima rada i organizacije rada Općinskog izbornog povjerenstva Općine Svetvinčenat (dalje: Izborno povjerenstvo), u nastavku dajemo kratku obavijest i naputke o postupanju sudionicima izbornog postupka i biračima, a sve kako slijedi:

 

1)       Osobe koje pristupaju u sjedište Izbornog povjerenstva koje se nalazi u zgradi CENTRA ZA POSJETITELJE (KVM), na adresi Svetvinčenat, Svetvinčenat 46, dužne su se pridržavati svih propisanih i određenih epidemioloških mjera, a posebice nositi zaštitne maske za lice, dezinficirati ruke na ulazu u zgradu, te održavati minimalan fizički razmak od ostalih osoba na udaljenosti od 2 metra.

U svrhu održavanja razmaka i smanjenja koncentracije čestica virusa u volumenu zraka u prostorijama, Izborno povjerenstvo može ograničiti broj osoba koje se istodobno nalaze u prostorijama sjedišta na nužan minimum za poduzimanje pojedine izborne radnje.

 

2)       Sudionici izbornog postupka obavještavaju se da će se kandidacijske liste i kandidature, uz popratnu propisanu dokumentaciju, zaprimati, te da će se ovjeravati očitovanja o prihvaćanju kandidatura tokom cijelog vremena trajanja rokova (16.-29. travnja), isključivo po prethodnoj telefonskoj najavi i dogovoru sa članovima Izbornog povjerenstva.

Izborno povjerenstvo predlaže da se, u svrhu ograničavanja brojnosti pristupa u njegovo sjedište, kao i u svrhu ograničavanja nekontroliranog okupljanja većeg broja ljudi, ovjere očitovanja o prihvaćanju kandidatura provode istodobno sa podnošenjem kandidacijskih listi i kandidatura.

U skladu sa navedenim, pozivaju se sudionici izbornog postupka da prethodno najave svoj dolazak i dogovore termin prijema sa Predsjednicom Izbornog povjerenstva Jelenom Mavrić putem telefonskog broja 098 91 88 444.

 

3)       Birači se upućuju svoje upite postaviti Izbornom povjerenstvu telefonskim putem na naznačenI kontakt broj predsjednice Izbornog povjerenstva.

Za slučaj da birač želi osobno razgovarati sa članom/članovima Izbornog povjerenstva, molimo da se osobni dolazak prethodno najavi, uz dogovor o terminu prijema.

 

PREDSJEDNICA OPĆINSKOG

IZBORNOG POVJERENSTVA

Jelena Mavrić