U srcu Istre, na prekrasnom renesansnom trgu Svetvinčenta nastupa jazz bend “Exp”. Vrhunski jazz u intimnoj i posebnoj atmosferi razveselit ce ljubitelje jazza i sve dobrodošle posjetioce. Glazbenici koji čine bend su Davor Križić – truba, Saša Nestorović – sax, Elvis Penava – gitara, Joe Kaplowitz – orgulje, Kruno Levačić – bubnjevi. Jazz ce nakon dugo vremena opet gostovati u Svetvinčentu, prvi put u ovom postavu.
Dođite, uživajte s nama i budite dio ovog lijepog događaja koji je ujedno i najava budućih jazz manifestacija u Svetvinčentu!
Koncert počinje u 21:30 sati, a ulaz je besplatan. Ne propustite ovaj jedinstveni doživljaj koji ćete pamtiti.
Za sve informacije u vezi SavičentaJazz-a, kao i kontakte sa članovima Davor Križić Experimenta, možete se obratiti na donju adresu:
Kristina Volf – 091 584 29 34, kristina@manufakturist.com
                       https://www.facebook.com/savicentajazz/
O bendu:
” EXP ” je manja verzija Davor Križić Experiment ansambla koji koji je aktivan od 2010. godine. Zamišljen je kao jazz workshop koji ujedinjuje glazbenike srednje i mlađe generacije sa svrhom kontinuiranog istraživanja, usavršavanja i izvođenja jazz glazbe. Repertoar ansambla čine kompozicije istinskih velikana jazza poput: Thelonious Monk, Duke Elington, Eric Dolphy, Joe Henderson, Wayne Shorter, Charles Mingus u originalnim aranžmanima pripremljenima za ovaj ansambl.
Uz to vođa Experimenta od početka potiče svoje suradnike da pišu i vlastite originalne kompozicije koje se kroz radni proces jazz workshopa zajednički istražuju i usavršavaju. Do sada je u Experimentu sudjelovalo 25 glazbenika uglavnom aktivnih na zagrebačkoj jazz sceni te je band poprimao raspon od kvinteta do okteta. Trenutna postava Experimenta je septet u sastavu: Davor Križić – truba, krilnica, Saša Nestorović – tenor sax, Luka Žužić – trombon, klavir, Elvis Penava – gitara, Joe Kaplowitz – klavir, orgulje, tuba, Zvone Šestak – kontrabas, Kruno Levačić – bubnjevi. U ovoj postavi snimljen je 2014. godine album „Davor Križić Experiment“ (Aquarius records) sastavljen isljučivo od originalnih kompozicija, koji je nagrađen sa tri diskografske nagrade Porin u sve tri kategorije za jazz glazbu (najbolji album i produkcija u jazz glazbi, najbolja jazz kompozicija i najbolja jazz izvedba).