Proteklih dana OŠ Juršići dovršila je provedbu projekta “Uredimo naše selo” zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Općine Svetvinčenat u sklopu kojeg je uređena javna površina u Juršići.

Osnovni motiv i osmišljavanje ove akcije bila je upravo želja učenika OŠ Juršići, posebice one koja pohađaju EKO grupu, da svoje planirane aktivnosti grupe provedu u prirodi i s konkretnim zadacima. Uloga djece u projektu zamišljena je od samog početka kako će oni sami, uz pomoć prof. biologije, predlagati idejno rješenje uređenja javne površine, pritom učiti o krajobrazu i hortikulturnom uređenju te biti primjer ostalima kako brinuti o vlastitom kraju i njegovati ga.

Nakon mapiranja terena i razrade idejnog rješenja, izabran je najbolji rad učenika te je po njegovom nacrtu uređena javna površina. Posađeno je autohtono i ukrasno bilje (lavanda, ružmarin, smilje, masline, ruže penjačice) te postavljena komunalna oprema (klupe i koševi za otatke) te informacijska tabla sa svim radovima i imenima učenika koji su sudjelovali u osmišljavanju uređenja javne površine.

S ciljem zajedničke građanske akcije, sama ideja i inicijativa pokrenuta je željom učenika i s time u svezi želi im se isto omogućiti i povećati njihov entuzijazam za rad u lokalnoj zajednici na dobrobit svih žitelja. U provedbi građanske akcije  sudjelovali su djelatnici i učenici OŠ Juršići, djelatnici Općine Svetvinčenat, zainteresirana lokalne zajednica, a isključivo na volonterskoj bazi.

Ovim putem čestitamo djeci, djelatnicima i žiteljima naselja Juršići na dobro obavljenoj akciji, a osim toga zahvaljujemo i vrijednim dečkima iz DVD-a Svetvinčenat koji su se promptno uključili i probrinuli da se posađeno bilje zalije i smanji mogućnost njihovog sušenja!

 

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva
i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog  modela financiranja
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Općine Svetvinčenat.

NZ     Grb općine     

ZP