Danas je u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma u Puli predstavljeno drugo izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition – ITC. Riječ je o jedinstvenom studentskom natjecanju u poslovnim slučajevima iz područja turizma u regiji JI Europe. Natjecatelji će kao i do sada imati priliku rješavati poslovne slučajeve (case study) poduzeća iz područja turizma.
Sudionici odabiru poslovni slučaj i rješavaju isti u timovima (2-3 natjecatelja), a na kraju se za svaki poslovni slučaj proglašavaju najbolja tri tima za koje su predviđene novčane i utješne nagrade. Fond nagrada je 15.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS.

Prijave traju do 22. travnja kada će se održati i svečano otvorenje natjecanja, a kako je istaknuo Amel Hadžipašić ispred Start Up-a, ovo je još jedna prilika mladima za stjecanje praktičnih iskustava, za zapošljavanje ili stvaranje preduvjeta za zapošljavanje po završetku studija.

U ovogodišnjem ITC-u sudionici će moći izraditi case study za Maistru, Collegium, Istralandiu, IstraInspirit i za Općinu Svetvinčenat.
Tako će primjerice sudionici moći izraditi rješenje produženja turističke sezone za Općinu Svetvinčenat kroz bike turizam ili razvoj koncepta obiteljskog hotela za Maistru, te novi doživljaj za IstraInspirit koji trenutno rade na razvijanju escape sobe iZabavnog parka u Lindaru.

Današnjoj su konferenciji prisustvovali predstavnici navedenih tvrtki i Općine Svetvinčenat, Martina Pahorić ispred Istralandie, Manuela Hrvatin i Morena Milevoj ispred IstraInspirita, Dalibor Macan, načelnik i Igor Macan, pročelnik ispred Općine Svetvinčenat, te nekoliko dosadašnjih najuspješnijih natjecateljica koje su svoja radna mjesta pronašle u IstraInspiritu i u Općini Svetvinčenat.
Suorganizatori ovogodišnjeg izdanja natjecanja su Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Aiesec Zagreb, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku.
U obliku partnerstva i/ili sponzorstva u projekt su uključeni: Maistra, Collegium, Istralandia, Istra Inspirit, Zračna luka Pula, AP Glavani, Istra Adventure, Adrinaut, HBOR, IDA, Istarska županija, Općina Svetvinčenat, Općina Bale, TZ Istarske županije, TZ Pula, TZ Bale, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, FET „Dr. Mijo Mirković“, Savjet mladih Grada Pule, Studentski centar Pula, Pietas Julia, Hostel Pipištrelo, Ciceron komunikacije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog  društva.

Više informacija o natječaju i načinu prijava možete pronaći na: LINK, facebook stranici natjecanja LINK
ili postaviti upit na LINK.

(Tekst i Foto: Doris Floričić, preuzeto sa: regionalexpress.hr)