Priznanja Općine Svetvinčenat dodjeljuju se za iznimni doprinos za razvitak i ugled Općine, za razvitak i unapređenje gospodarstva, znanosti, kulture i tehničke kulture, sporta, odgoja i obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi i zaštite čovjekove okoline.

Općinsko vijeće Općine Svetvinčenat dodjeljuje Povelju gospođi Fides Petrović Ferlin, za dugogodišnji pedagoški rad i doprinos razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja 

Gđa Fides Petrović Ferlin, dugogodišnja je pedagoška stručnjakinja i umirovljena ravnateljica Predškolske ustanove Balončić. Zaposlena u svetvinčentskom vrtiću od početka 70-ih, do odlaska u mirovinu sredinom prošle godine zabilježila je preko 40 godina rada u općinskom dječjem vrtiću. Za vrijeme rada u vrtiću, djelovala je kao ravnateljica, no ponajprije kao odgajatelj i prijatelj našoj djeci.

Svojim dugogodišnjim radom i pozitivnom energijom otpratila je čitav niz generacija koji se i danas rado sjećaju zajedničkih dogodovština iz vrtića.

 Drugi ovogodišnji dobitnik Povelje Općine Svetvinčenat je Andi Vrtačić, za postignute iznimne rezultate i promicanje Općine Svetvinčenat na području sporta

 Andi Vrtačić, mladi i perspektivan sportaš s područja Općine Svetvinčenat, ostvario je izvanredne rezultate na području sporta. Na svjetskom kickbox natjecanju u Ateni osvojio je FFC pojas u kategoriji do 85 kilograma, a izvanredni rezultati i priznanja ne prestaju se nizati.
Njegov trud, rad i upornost sada su došli do izražaja.

Općinsko vijeće Općine Svetvinčenat dodjeljuje Povelju obitelji Otočan za izniman doprinos i promicanje Općine Svetvinčenat na području turizma

Obitelj Otočan iz Raponji, svojim dugogodišnjim marljivim radom doprinose razvoju i ugledu Općine Svetvinčenat, a radom na razvoju nove turističke atrakcije Srednjovjekovnog tematskog parka čijem ćemo otvaranju uskoro svjedočiti, izravno doprinose razvoju turizma na području Općine Svetvinčenat. Svojim dugogodišnjim nesebičnim i volonterskim radom pomažu u organizaciji mnogih turističkih manifestacija u Svetvinčentu, a na dobrobit čitave zajednice.

Općinsko vijeće Općine Svetvinčenat dodjeljuje Grb Općine Svetvinčenat za 2017. godinu Nogometnom klubu Smoljanci Sloboda, za izvanredne rezultate i uspjehe u radu.

Nogometni klub Smoljanci Sloboda u proteklom je razdoblju ostvario iznimne rezultate na području sporta i promicanju Općine Svetvinčenat. Osvojena su prva mjesta u dvije kategorije kluba – seniori kluba prvaci su 2. Županijske nogometne lige, a kategorija U-11 premoćno je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji.

Ovi rezultati su samo dio priznanja i nagrada za njihov dugogodišnji trud i zalaganje.

Klub djeluje u ukupno 5 kategorija, sa preko 100 aktivnih članova i natjecatelja. NK Smoljanci Sloboda djeluje od 2000. godine, kada je osnovan kohezijom nekadašnjeg NK „Slobode“ iz 1952. g. i NK „Smoljanci“ iz 1963. g.