U subotu 5.11., održana je u organizaciji Savičente d.o.o. prva srednjovjekovna večera „Grimanijev banket“ u kaštelu Morosini – Grimani u Svetvinčentu. Večera je zapravo bila nagrada za 3 najbolja tima koja su 1. listopada podržali županijsku akciju obilježavanja Svjetskog dana turizma i u kaštel došli odigrati Escape Castle Svetvinčenat – Bijeg iz kaštela, igru koja je po konceptu jedinstvena u Europi, a posjetitelje kroz niz logičkih zagonetki upoznaje s istarskim legendama i povijesti Svetvinčenta.

Gosti su se nemalo iznenadili kad ih je na ulazu u kaštel dočekala luda Farfelio i najavila njihov dolazak duždu Grimani, koji je uz sebe imao hrabru pratnju, viteza Romualda i damu Glorijanu. Ono što razlikuje srednjovjekovnu večeru od onih uobičajenih je što ovdje uz očaravajuć ambijent kaštela, ukupan doživljaj čine i autentičan srednjovjekovni meni, za koji je zaslužna Konoba Vorichi i Tamara Ljubić koja se snašla u ulozi domaćice Brunhilde, a kojeg nadopunjuju brandirana savičentska vina „Morosini“ i „Grimani“, te interakcija sa srednjovjekovnim likovima. Teodor Tiani nevjerojatan je u dvosatnoj ulozi dužda, kao i članovi Povijesne udruge Kaštel Svetvinčenat koji će vas ukoliko se odvažite koristiti mobitel sigurno upitati kakva je to sprava?

Dobra vijest je što je ovo bila samo prva u nizu takvih, organiziranih večera, a ubuduće će gostima u ponudi biti dvije varijante: Surovi srednji vijek – iz perspektive običnog puka i Grimanijev banket – iz perspektive plemića. Sve informacije možete saznati na web stranici www.grimanicastle.com , a upite slati na mail info@grimanicastle.com .

Saznajte koga je začarala štriga Mare i kako se gostilo u srednjem vijeku, i rezervirajte svoje mjesto na večeri u kaštelu Morosini – Grimani!

dsc_0338

Fotograf: Iva Kolić